Norge
Norge
+47 92 60 82 78 Mandag - Fredag 09:00 - 18:00 Nordre Ravnedalen 5. 5170 Bjørndalstræ
100%
skybasert
100% Trådløst
ingen kabler
Utprøvd løsning
med mange referanser
Kontakt oss

Pilotprosjekt med nivåmålere og værstasjoner hos Bjørnafjorden kommune

I samarbeid med Bjørnafjorden kommune og Viken solutions installerer Veritrack AS nivåmålere og værstasjoner for å finne fremmedvann i spillvannsnettet i Bjørnafjorden. Fremmedvann er et prioritert område da det fører til merkostnader for kommunene i forbindelse med rensing av vannet.

BRILLE – Low-power ultralyd nivåmåler med NB-IoT

Benytter Telenors 4G-mobilnett og IoT chip fra Nordic Semiconductor som gir en stabil og sikker trådløs dataoverføring under vanskelige forhold. Under standardinnstilling rapporterer BRILLE vannivå hvert 10.minutt. Hyppigheten kan endres ved behov. BRILLEs programvare  kan enkelt oppdateres trådløst. Den er batteridrevet og har lavt strømforbruk. Under standardinnstilling kan BRILLE stå i inntil 5 år uten batteribytte.

BRILLE kan hjelpe kommuner til å identifisere områder som er utsatt for fremmedvann i sitt avløpsnett. Den kan også hjelpe kommuner til å oppdage fare for tilbakeslag før det oppstår i spillvannledninger. Kommuner kan også enkelt finne ut om sine spillvannledninger har god nok kapasitet ved bruk av BRILLE.

SNEHVIT -Skyløsning

Kan oppbevare, bearbeide og visualisere måledata og værdata vi samler inn. Dataene hentes inn i sanntid og lagres på en trygg og enkel måte som gir kommune en tidlig indikasjon på at noe skjer, verdifull innsikt og reell beslutningstøtte. 

Nedbørsmålere

Veritrack AS og Viken solutions AS lever også vedlikeholdsfrie nedbørsmålere til pilotprosjektet. Sensorene bruker et 24GZ radar for å detektere nedbør. Dataene blir sammenlignet automatisk med mengde vann i kummene.

About the author

Leave a Reply